flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Хмільницький міськрайонний суд чекають зміни» - керівник апарату Михайло Власюк

14 грудня 2017, 11:09

15 грудня в Україні відзначається День працівників суду. Хмільницький міськрайонний суд представляє колектив із 35  чоловік. Про давню історію цієї установи, її сьогодення та зміни, які очікують найближчим часом, говоримо із керівником апарату Хмільницького міськрайонного суду Михайлом Власюком.

 

 

  • Хмільницький міськрайонний суд має давню історію. Михайле Івановичу, розкажіть, будь ласка, про те, які етапи становлення та розвитку пережила ця державна установа?

 

 

  • Щодо історії створення суду можу сказати лише те, що в архівних документах інформація про роботу суду на території Хмільницького району згадується, починаючи з 1944 року. У цей період суд носив назву народний суд Хмільницького району. У 1980 році, коли Хмільник отримав статус міста обласного підпорядкування, був створений Хмільницький міський суд. А у березні 2004 року Хмільницький районний та Хмільницький міський суди були ліквідовані, а на базі ліквідованих судів створено Хмільницький міськрайонний суд.

 

 

  • Михайле Івановичу, розкажіть про колектив Хмільницького міськрайонного суду – людей, котрі творять сучасну історію цієї державної установи.

 

 

  • Виділяти окремих людей, на мою думку, буде несправедливо, адже в суді всі до роботи відносяться добросовісно. Працівники, які з роботою не справлялись, яких не влаштовувала заробітна плата, або з інших причин – такі працівники звільнились. З 2004 року та по теперішній час (період, коли я очолюю апарат Хмільницького міськрайонного суду) колектив оновився наполовину. Прийшли молоді, енергійні, завзяті, а головне - освічені працівники, котрі можуть і бажають працювати.

 

 

  • Незабаром Хмільницький міськрайонний суд очікують зміни. Які саме?

 

  • До завершення 2017 року очікуємо Указу Президента України, відповідно до якого всі міськрайонні, районні та міські суди по всій території України будуть ліквідовані. У Вінницькій області з 29 судів планується створити 10 окружних судів. Очікуємо, що після зазначеного Указу Глави держави, на базі Хмільницького міськрайонного та Літинського районного судів, буде створено Хмільницький окружний суд.

 

 

  • 15 грудня у нашій державі відзначається День працівників суду. Що побажаєте своїм колегам з нагоди свята?

 

  • Не лише працівникам суду, а й усім людям, у цей нелегкий для усіх нас час, хочу побажати, щоб у оселях завжди лунав дитячий сміх, нікого ніколи не покидала віра у завтрашній день, надія у краще майбутнє, щоб вони відчували любов і повагу рідних та близьких повсякчас!

 

Працівники Хмільницького міськрайонного суду розповідають, чому їм подобається робота у суді:

 

Надія Антонюк (прибиральник службових приміщень): Я працюю у Хмільницькому міськрайонному суді уже 18 років. Мені дуже подобається колектив, працівники усі хороші, привітні. Мені подобається наводити лад у кабінетах суду та надворі у квітнику, бо тоді працівникам приємно тут працювати, а відвідувачам знаходитись у державній установі, де чисто та охайно.

Віктор Поліщук (помічник судді): Я мріяв про роботу юриста ще зі школи. Після навчання в інституті пішов працювати у Хмільницький міськрайонний суд. Я радий, що моя професія приносить користь суспільству. Коли матиму трохи більше досвіду, планую спробувати свої сили та стати суддею, не тому, що це престижно, як я думав, коли був дитиною, а тому що хочу, щоб рівень довіри суспільства до суду лише зростав, щоб сюди приходили за справедливістю і я хочу бути до цього причетним.

Лілія Паламарчук ( секретар судових засідань):Мені подобається робота , бо я розумію, наскільки це важливо – допомагати людям. Я щиро радію за людей, котрі прийшли відстояти свої права у суді і добилися справедливості. Або, для прикладу, коли люди приходять до нас розірвати шлюб, суддя довго пояснює, чому не варто з цим поспішати та до яких наслідків це призведе, дає час на примирення – і це таки спрацьовує.  Нам вдалося зберегти ще одну українську сім'ю від необдуманого кроку.

 

 

Спілкувалась Наталя Міщук