flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Хмільницькому міськрайонному суді – нове призначення

07 липня 2020, 16:19

7 липня Президент України Володимир Зеленський підписав указ №268/2020 про призначення суддів України.

Згідно цього документу, Олена Павлюк призначена на посаду судді Хмільницького міськрайонного суду.

Що це значить для жителів Хмільницього району, установи та коли суддя зможе розглядати справи - пояснює прес-служба суду.

  • Всього у Хмільницькому міськрайонному суді по штату має працювати 7 суддів, зараз є 5, з урахуванням судді, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною, тобто справи розглядає 4 судді. Призначення ще однієї судді – приємна для нас новина, оскільки увесь колектив суду працює в дуже напруженому режимі. Аби не бути голослівною, наведу статистику за другий квартал 2020 року: до Хмільницького міськрайонного суду за цей період надійшло 628 справ, чотири судді за квітень-червень розглянули 621 справу, а середня тривалість розгляду справ становила 29 днів. Це дуже хороші показники роботи!

Проте, якщо для когось – це просто цифри, то для сотень людей – сторін по справах – це не лише право на доступ до правосуддя, а й можливість не витрачати свій час, якщо справи відкладаються через шалене навантаження на суддю та його команду. У нас був час, коли правосуддя здійснював всього один суддя і, звісно, це значно впливало на тривалість розгляду справ, - зауважила Наталя Василівна.

Новопризначена суддя Олена Павлюк не може здійснювати правосуддя поки не прийме присягу – це все питання часу. Ми обов'язково при першій нагоді познайомимо читачів офіційної сторінки суду із новим членом нашого дружного колективу.

 

Прес-служба Хмільницького міськрайонного суду