flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

10 грудня 2013, 10:40

                     У суді проведено день відкритих дверей.

 

          З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти молоді, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Хмільницькому міськрайонному суді Вінницької області 10 грудня 2013 року проведено день  відкритих дверей.

          Голова суду Олійник  Ігор Васильович провів бесіду з учнями на тему «Дитячий кримінал», розповів про  практику розгляду Хмільницьким міськрайонним судом кримінальних справ про злочини, вчинені неповнолітніми протягом 2012 та 2013 років.  В ході бесіди було надано відповіді на запитання присутніх.

 

         Учасники заходу учні 11- класу  Хмільницької ЗОШ № 1 І-ІІ ступенів  відвідали зали судових засідань, кабінети суддів, помічників суддів та секретарів судових засідань,  ознайомилися з роботою канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі КП «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, ведення обліково–статистичних карток, звернення до виконання судових рішень. Побувавши в залах судових засідань учні наглядно ознайомилися з роботою  системи відеоконференцзв’язку.

 

        Присутні позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили  побажання  й в подальшому брати участь в подібних заходах.