flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмільничанку визнано винною у поширенні матеріалів із закликами до агресивної війни

01 жовтня 2024, 16:39

Хмільницьким міськрайонним судом ухвалено вирок, яким місцеву жительку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 436 Кримінального кодексу України (розповсюдження матеріалів, які містять публічні заклики до агресивної війни).

Судом встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення обвинувачена умисно і свідомо на власній сторінці у забороненій соціальній мережі поширювала інформацію, яка містила непрямі заклики до агресивної війни проти України.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала, у вчиненому розкаялась. За її словами, після початку повномасштабного вторгнення вона повністю змінила свої погляди та шкодує про вчинене.

Суд дійшов висновку, що вина обвинуваченої повністю підтверджується зібраними доказами, тому призначив їй покарання у виді двох років позбавлення волі. Судом також було враховано пенсійний вік обвинуваченої, її щире каяття, а також відомості, що характеризують її особу за місцем проживання. Відтак обвинуваченій встановлено іспитовий строк - 3 роки та покладено на неї обов’язки періодично з’являтися для реєстрації до органу пробації, повідомляти про зміну місця проживання, не виїжджати за межі України без погодження з органом пробації та виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.   

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Пресслужба суду.