flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пам’ятаємо. Вшановуємо. Дякуємо

29 серпня 2024, 14:18

29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України. Сьогодні особливий день для того, щоб разом зосередитись на пам’яті та вдячності. З цією датою пов'язаний один із найтрагічніших епізодів початку російсько-української війни - вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Саме соняхи є традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня: вони росли на полях бою, де сотні українських героїв поклали свої життя за нашу незалежність.

У цей день Голова Хмільницького міськрайонного суду Олена Павлюк і керівник апарату суду Олександр Міщук спільно з представниками міської громади та району поклали квіти до пам'ятного знаку Героїв Небесної Сотні й до стели полеглих захисників України. Ми схиляємо голови перед мужністю, вічними звитягами загиблих воїнів.

За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну, тому пам'ять про борців та їхню відвагу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Не забуваймо тих, хто власне життя віддав за наше майбутнє. Робімо все для того, щоб пам'ять про загиблих військовослужбовців була живою.

Пресслужба суду.