flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пробаційні програми: виклики і порядок застосування

11 червня 2024, 17:30

Сьогодні в Хмільницькому міськрайонному суді, за ініціативи Хмільницького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації», відбулася зустріч суддів Хмільницького міськрайонного суду з представниками Хмільницької окружної прокуратури, Центру пробації та служби у справах дітей Хмільницької міської ради з питань застосування пробаційних програм.

Пробаційні програми можуть застосовуватись за рішенням суду на підставі ст. 76 Кримінального Кодексу України, в разі встановлення особі іспитового строку та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

На початку зустрічі представники Центру пробації презентували пробаційні програми, створені фахівцями Міністерства юстиції України. Зокрема, у пробаційних програмах йдеться про подолання агресивної поведінки, зміну прокримінального мислення, формування життєвих навичок, сім’ю та цінності, освіту й працевлаштування тощо.

Після презентації розпочалась активна дискусія. Було багато уточнюючих запитань щодо програм та її видів, а також методів їх застосування до осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. 

Пресслужба суду.