flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пам’ять про людину живе, допоки живе його справа

15 березня 2024, 13:17

16 березня минає 13 років, як пішов у вічність Голова Хмільницького міськрайонного суду в 2004-2011 роках Петро Павлович Альчук (05.09.1950-16.03.2011). Сьогодні для вшанування його пам’яті біля приміщення нашого суду, де розташована меморіальна дошка,  зібралися працівники суду та друзі Петра Павловича.

Із сумом слова вдячності про людину, яка залишила вагомий слід у сфері судочинства, прозвучали від голови суду Олени Павлюк, керівника апарату суду Олександра Міщука та заступника міського голови Сергія Редчика. Добрим словом згадали свого колегу екс-керівник апарату суду Михайло Власюк та суддя Михайло Войнаревич.

По завершенні заходу пам’ять Петра Альчука вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів.

Ім’я Петра Альчука занесено до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» 29 березня 2012 року. У 2009 році йому було присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Колектив Хмільницького суду пам’ятає про Петра Альчука лише найкраще. У Хмільницькому міськрайонному суді продовжують працювати ті, хто багато років пліч-о-пліч працювали з Петром Павловичем. Людмила Деркач протягом 7 років працювала помічницею судді, а Катерина Шандра – 18 років секретарем судових засідань.  Працівники і всі, хто знав Петра Павловича, згадують його теплими словами.  Він любив життя, свою сім’ю, роботу, любив людей. Його добре серце і щира душа завжди були відкриті для людей. Він щиро цікавився життям працівників суду, їх проблемами, робив все для того, щоб згуртувати колектив і завжди допомагав у всьому.  Він був чудовим керівником і професійним, грамотним юристом з неабияким досвідом.

Вічна пам’ять світлій людині, доброму керівнику та професійному юристу! З честю продовжуватимемо його справу утвердження авторитету суду та верховенства права!

Пресслужба суду