flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На зборах суддів обговорили питання запровадження пробаційного нагляду

05 березня 2024, 16:32

Сьогодні у Хмільницькому міськрайонному суді відбулися збори суддів, на яких було обговорено питання про запровадження нового виду кримінального покарання - пробаційного нагляду. На збори було запрошено керівника Хмільницької окружної прокуратури Максима Кандзьобу і начальника Хмільницького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» Олександра Зільонка.

Учасники обговорили питання, пов’язані з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань» від 23.08.2023 №3342-ІХ.  Як відомо, вказаним Законом з 28 березня цього року в Україні запроваджується новий вид кримінального покарання - пробаційний нагляд. 

Такий вид покарання відбуватиметься без ізоляції від суспільства, але з покладанням низки обов’язків на засудженого. І хоча пробаційний нагляд на перший погляд є аналогічним звільненню від відбування покарання з випробуванням, згадані кримінально-правові заходи все ж відрізняються. Чим саме? Про це незабаром ми розповімо у нашій публікації.

Пресслужба суду.