flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмільницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у нападі на дівчину

28 лютого 2024, 17:05

Сьогодні Хмільницький міськрайонний суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу щодо чоловіка, який ввечері 25 лютого намагався пограбувати і зґвалтувати дівчину.

Так, К. було пред’явлено підозру щодо того, що він, раніше судимий, який до того ж підозрюється у вчиненні двох інших кримінальних правопорушень, побачивши на  автовокзалі миготіння телефонного ліхтарика, захотів заволодіти майном. Він наніс удар кулаком дівчині в обличчя. Після чого підозрюваний намагався зґвалтувати потерпілу, скориставшись її безпорадним станом.

Слідчий і прокурор звернулися з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В судовому засіданні адвокат підозрюваного просив обрати міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Врахувавши всі матеріали клопотання та обставини справи, зокрема те, що чоловік був судимий, підозрюваний у скоєнні ще двох злочинів, негативно характеризується і має слабкі соціальні зв’язки, перебував у стані алкогольного сп’яніння, судом було вирішено обрати міру запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою без альтернативи застави.

Ухвала суду може бути оскаржена.

Пресслужба суду.