flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмільницький суд завершив розгляд резонансної справи про умисне вбивство

13 лютого 2024, 18:06

Хмільницьким міськрайонним судом розглянуто справу про умисне вбивство чоловіка, яке сталося в Козятині в ніч з 24 на 25 грудня 2021 року.

Жінка обвинувачувалася в тому, що, перебуваючи вдома в алкогольному сп’янінні, розпочала словесну суперечку зі своїм співмешканцем, яка переросла у конфлікт.

Знайшовши в будинку сокиру, вона вдарила чоловіка в область голови 12 разів. Від нанесених важких тілесних ушкоджень, а саме від відкритої черепно-мозкової травми голови, чоловік помер на місці події, а обвинувачена за кілька годин з місця події зникла.

За клопотанням обвинуваченої, справа розглядалася колегією з трьох суддів.  Під час показів обвинувачена своєї провини не визнала.  Врахувавши всі обставини справи, заслухавши свідків, експерта, потерпілу матір загиблого, а також дослідивши письмові докази, які вказують на те, що жінка свідомо заподіяла смерть своєму співмешканцю, Хмільницький міськрайонний суд визнав їх достатніми для встановлення вини особи у вчиненні умисного вбивства.

Хмільницький міськрайонний суд визнав обвинувачену винною у скоєнні умисного вбивства та присудив їй покарання у виді 10 років позбавлення волі, та стягнути на користь потерпілої матері загиблого 300 тисяч гривень.

До набрання вироком законної сили обвинувачена буде утримуватися під вартою. На даний час вирок законної сили не набрав.  

Пресслужба суду.