flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні Великомитницького ліцею

26 січня 2024, 14:33

Хмільницький міськрайонний суд завжди відкритий для молодого покоління. Керівництво суду зацікавлене у правовій освіті молоді, оскільки це формує правову свідомість та повагу до закону. Тож сьогодні до нашої установи завітали учні 8 і 9 класів Великомитницького ліцею з класними керівниками Тамарою Сорокою та Інною Клєшко.

Вітальним словом гостей зустріли керівник апарату Олександр Міщук і прессекретар Алла Олійник.  Після знайомства учнів запросили до зали судових засідань, де Олександр Леонідович розповів про структуру суду, головні напрямки роботи, а також місця учасників судового процесу в залі суду.

Далі естафету перейняв поліцейський офіцер Хмільницької громади Юрій Рехлецький.  Він розповів підліткам про основи адміністративних і кримінальних правопорушень. Також працівник правоохоронних органів значну увагу приділив відповідальності за куріння в громадських місцях неповнолітніми, і наголосив на необхідності дотримання безпеки на дорогах у зимовий період і на льоду.  

Про права й обов’язки підлітків розповіла суддя Ольга Гончарук-Аліфанова. Ольга Юріївна відзначила, з якого моменту настає правова відповідальність неповнолітніх і пояснила школярам, яке покарання передбачено за вчинення різних видів правопорушень. Йшлося також і про сімейні, трудові, цивільні правовідносини.

Змістовною і досить жвавою виявилася зустріч із молоддю, адже зі звичайної лекції вона перейшла в активну дискусію. Учні послухали різнопланові пояснення з українського судочинства, також було наведено багато реальних прикладів з роботи суду та поліції.  Суддя Ольга Гончарук-Аліфанова і поліцейський офіцер Хмільницької громади Юрій Рехлецький відповіли на запитання учнів та педагогів.

Наприкінці зустрічі підлітки мали змогу сфотографуватися у кріслі судді, а на згадку про візит до нашої установи зробили спільне фото.

Пресслужба суду.