flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лекція для підлітків

14 грудня 2023, 16:12

Сьогодні Хмільницький міськрайонний суд прийняв здобувачів освіти 3 курсу Хмільницького аграрного центру професійно-технічної освіти. Візит у суд присвячений тижню права, що нині проходить у навчальному закладі, і ми радо погодилися на зустріч із молоддю.

Молодь разом із заступницею директора Світланою Вознюк, методисткою Людмилою Попович та викладачкою історії та права Альоною Бахіною почули багато цікавої й корисної інформації.

Суддя Ігор Олійник розповів нашим гостям про структуру судової системи та роботу Хмільницького міськрайонного суду. Враховуючи особливий вік здобувачів освіти аграрного центру, Ігор Васильович приділив значну увагу правопорушенням та відповідальності за їх вчинення неповнолітніми. Так, підлітки дізналися про відповідальність за куріння тютюнових виробів, а також розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених місцях. Студентам було наголошено про те, що за порушення громадського порядку, вчинення хуліганських дій в Україні існує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Також торкнулися й відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень. Протягом зустрічі присутні отримали відповіді судді на цікаві для них запитання.

На завершення всі зробили колективне фото. Гості подякували за таку цікаву та змістовну лекцію. Віримо, що подібні зустрічі стануть ефективним методом для правової обізнаності серед молоді.

Пресслужба суду.