flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше, ніж просто екскурсія, або як хмільницькі учні потрапили в Судгвортс.

06 листопада 2023, 16:59

Перший день після канікул для учнів 4-А класу ліцею №3 м.Хмільника розпочався візитом до Хмільницького міськрайонного суду. Школярам провели незвичайну екскурсію, ажде сьогодні вони побували у справжньому Судгвортсі. Спочатку працівниця апарату суду Ірина Багрій провела школярів до кімнати канцелярії, де познайомила з Мудрою Совою та чарівними листами, які ми надсилаємо щодня.

Гості послухали легенду про Феміду і дізналися про символи правосуддя. Людмила Деркач розповіла про завдання суддів і роль кожного працівника апарату суду в судочинстві. Потім у залі судових засідань учні поспілкувалися з Головою Хмільницького міськрайонного суду Оленою Павлюк. Олена Олексіївна розповіла дітям про судові процеси, а також продемонструвала, як відбувається судове засідання, та навіть дозволила зазирнути в таємну нарадчу кімнату. Учні просто таки «засипали» суд своїми запитаннями і були дуже активними під час бесіди.

На завершення на наших гостей чекав сюрприз від Територіального управління служби судової охорони у Вінницькій області, які ознайомили ліцеїстів з правилами поведінки в суді, а також продемонстрували спецзасоби для запобігання порушенню порядку. А найдопитливішим навіть дозволили приміряти засоби індивідуального захисту охоронців. Мандрівка Судгвордсом завершилася приємними подарунками. Тож  на згадку гостям залишились чудові емоції і враження, нові знання і смаколики.

Ми впевнені, що формування правової культури в наймолодших громадян сьогодні - це важливий внесок у формування сильної і процвітаючої України.

Пресслужба суду.