flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Хмільницького міськрайонного суду поділився кров’ю заради життя

10 жовтня 2023, 15:50

Лише одна доза донорської крові може врятувати життя трьом людям. У період війни потреба в крові зростає в рази, тож кожен донор нині дуже цінний. Працівники Хмільницького міськрайонного суду завжди з розумінням ставляться до потреб поповнення крові, тож і сьогодні відповідально долучилися до її здачі.

Серед працівників є ті аксакали, які неодноразово поповнювали запаси крові та чудово знають, як підготуватися, всю процедуру здачі та кому й коли можна здавати кров.  Вони самостійно за потреби їздять у Вінницю, щоб таким чином допомогти тим, для кого переливання крові є життєвою необхідністю. Але є й ті, які сьогодні вперше долучилися до донорства. Попри хвилювання наша колега процедуру перенесла прекрасно і, як зізналася згодом, їй навіть сподобалося. Тож тепер на одного постійного донора стало більше.

До речі, донація підвищує емоційний стан, після неї виникає емоційне піднесення, внутрішня ейфорія від того, що людина зробила добру справу й урятувала чиєсь життя, а можливо й не одне. Тож донори не лише рятують життя, а й покращують своє емоційне здоров’я.

Пресслужба суду