flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Інформація про резонансне кримінальне провадження про катування малолітньої дитини

05 жовтня 2023, 16:09

Наразі у суді перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню особи за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 127 КК України (катування, тобто будь-яке умисне діяння, спрямоване на заподіяння особі сильного фізичного болю чи морального страждання, вчинене з метою примусити її вчинити дії, що суперечать їх волі, з метою покарати її за дії, вчинені нею, або з метою залякування її). З цього приводу у суспільстві виник великий резонанс і потреба в отриманні деталей справи.

Згідно ст.27  Кримінально-процесуального кодексу України, будь-яке кримінальне провадження в судах усіх інстанцій здійснюється відкрито. Однак є й винятки. Зокрема,  суд може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження або його окремої частини у тому випадку, щоб запобігти розголошенню відомостей про особисте та сімейне життя чи обставин, які принижують гідність особи. Тож за клопотання сторони обвинувачення судом було ухвалено проводити закрите судове засідання. Таке рішення було прийнято з метою захисту дитини.

Пресслужба місцевого суду надалі буде інформувати через офіційний сайт установи про подальший рух та результати розгляду вищезазначеної кримінальної справи.