flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний спеціаліст з ІТ підвищив рівень кваліфікації

24 грудня 2021, 10:48

Головний спеціаліст з ІТ Володимир Пятківський підвищив рівень кваліфікації.

З 20 по 23 грудня 2021 року у Вінницькому навчальному центрі Національної школи суддів України проходила  он-лайн підготовка та підвищення рівня кваліфікації головних і провідних спеціалістів з інформаційно-технічного забезпечення Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, апеляційних та місцевих (окружних) судів.  Участь у цьому навчанні взяв головний спеціаліст  з ІТ  Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області  Володимир Пятківський.

24 академічних години тривала онлайн підготовка.  Практично кожного дня особливу увагу лектори приділяли темі функціонування Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи. Хоча робота над вдосконаленням ЄСІТС ще триває, запровадження цієї системи вже значно покращило як роботу працівників суду так і доступ громадян до правосуддя. Водночас повний старт системи не за горами, а комп’ютерні фахівці, як ніхто інший, повинні бути флагманами у налагоджені її роботи.

Крім «фахових» тем, головними спеціалістами прочитано лекцію на тему: «Український правопис: зміни та доповнення. Українське ділове мовлення», оскільки останні є державними службовцями і володіння державною мовою для них не лише обов’язок, а й запорука професійного успіху.

Враховуючи сучасну культуру спілкування, надзвичайно актуальною була тема змін до сучасного українського правопису та ділового мовлення.  На сьогодні ІТ-сленг  вже не сприймається як щось чужорідне, а  увійшов до лексичної системи української мови.

Пресслужба суду