flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«На паузу» не можна поставити важливі соціальні проблеми: говоримо про насильство з підлітками

01 грудня 2020, 14:59

Страх, біль, сором, безпорадність – те, що відчуває людина, коли зазнає насильства.

1 грудня на запрошення адміністрації школи-гімназії №1 м. Хмільника, за одноголосною згодою батьків і дітей 9-А класу та з дотриманням правил особистої безпеки  ми говорили про насильство, його види(фізичне, психологічне, економічне, сексуальне, сімейне), як підліткам вміти його розпізнати та як діяти в таких ситуаціях.

  • Діти були дуже щирі і відкриті в своїх емоціях: ми ділились один з одним своїми історіями «зустрічей» із різними видами насильства, проговорювали, якими мають бути їхні дії, куди звертатись за допомогою, якщо дитина стала свідком чи зазнала насильство. Завжди надихаюсь такими зустрічами - шкода, що карантинні обмеження тривалий час не дозволяли бачитись зі школярами. Але ж підлітки дуже спраглі до таких розмов! Поки зустрічі можливі (з дотриманням усіх правил безпеки), я щоразу відповідатиму «так» на запрошення провести лекцію, - розповіла прес-секретар Хмільницького міськрайонного суду Наталя Міщук.

Найкращою оцінкою довгоочікуваної лекції стала відкритість дівчат та хлопців та їхнє прохання зустрітися ще раз. «На паузу» не можна поставити важливі соціальні проблеми, поки триває пандемія, а наші діти шукають інформацію, яка рятує їхню гідність та життя.

 

Прес-служба Хмільницького міськрайонного суду