flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новий склад присяжних у Хмільницькому міськрайонному суді Вінницької області

19 грудня 2022, 14:00

19 грудня 2022 року у Хмільницькому міськрайонному суді відбулась зустріч з новим складом присяжних.

Вітав присутніх в.о. голови суду Михайло Войнаревич та повідомив присяжним, які залучаються до участі у здійсненні судочинства, права,  якими наділено присяжних Законом України  «Про судоустрій і статус суддів», у тому числі щодо оплати їх праці, та обов’язків, які покладаються на них відповідно до цього Закону. 

Валентина Матяш консультант суду (по роботі з персоналом) розповіла про процедуру відбору присяжних автоматизованою системою  документообігу суду та попередила про необхідність подання присяжними електронної декларації як особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

 В цілому, з 18 присяжних, які залучаються до участі у здійсненні правосуддя у Хмільницькому міськрайонному суді, прийшло на зустріч – 16 чоловік. Судовою владою України передбачена можливість участі активних та свідомих громадян у здійсненні правосуддя. Можна не лише просто обговорювати «голосні» події, зокрема злочини і правопорушення, а й самому залучатись до здійснення судочинства.

 

Пресслужба Хмільницького міськрайонного суду