flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян!

02 червня 2022, 10:55

Війна внесла свої корективи в  налагоджену роботу судів. Згідно інформації наданої Державною судовою адміністрацією на кінець травня в Україні не здійснює правосуддя 99 апеляційних та місцевих судів, що становить 14% від загальної кількості судів.

Пошкоджені або повністю зруйновані 67 судів, що становить 9% від загальної кількості судів. Найбільше пошкоджених будівель у Харківській – 19, Донецькій – 12, Херсонській –  7 та Чернігівській – 7 областях.

За час війни змінено територіальну підсудність справ для 132 судів. Станом на 31 травня відновлено здійснення правосуддя 34 судами. На тимчасово непідконтрольних українській владі територіях розташовані 66 судів.

Нагадуємо, що в  умовах воєнного стану учасники мають право подати до суду заяву про відкладення розгляду справи або про розгляд справи у їх відсутність. Також, учасники судових процесів можуть брати участь у судових засіданнях дистанційно з використанням відеоконференцзв'язку (як альтернатива система "EasyCon"), подавши про це відповідну заяву. 

 

Пресслужба суду