flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День захисту дітей в Україні

01 червня 2022, 10:25

Сьогодні перший день літа 2022 року, а також  в цей день відзначається чудове свято Міжнародний день захисту дітей. В Україні свято започаткували у 1998 році, після підписання  Президентом України Указу №568/98 «Про день захисту дітей» через 7 років після приєднання України до Конвенції ООН про права дитини - це угода між країнами, яку ратифіковано 191 країною світу. Держави-сторони взяли на себе обов’язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією.

 Діти – це  не тільки радість для батьків, але й майбутнє нашої  держави! Проте основною метою свята є привернення уваги до проблем дотримання прав на життя, щасливе дитинство і охорону  здоров’я дитини. Адже ці проблеми  наразі як ніколи  є актуальні і дуже болючі  в нашій країні. На сьогодні в Україні через військове вторгнення росії, з’явилася величезна кількість дітей-сиріт та дітей-інвалідів, дітей позбавлених батьківського піклування.  

Усмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше й загартоване проблемами серце. Так нехай же сьогодні, в День захисту дітей, кожен  дорослий  постарається зробити   життя як для  маленьких українців так і дітей усього світу  кращим і безпечнішим.

 

Пресслужба суду